събота, 21 февруари 2015 г.

МОЯТА ЕВРОПА

Есе, с което кандидатствах в конкурс преди 5 години ...


Моята Европа е моето бъдеще, моето бъдеще са любимите ми хора, с които всеки ден опознаваме това бъдеще и се стремим да го направим по-добро за нас и новите поколения.
Звучи ми някак странно, когато чуя, че някой се срамува от себе си или от своя произход. Замислям се над това, дали факта, че съм представител на ромския етнос за мен е положително или напротив. Когато върна лентата назад и си спомня за това колко дълъг път извървяхме, за да постигнем успехите, които са факти днес, усещам удовлетворение. Всичко си е струвало!
Ромската общност винаги е била и ще продължава да бъде част от Европейската модерна организация. Тя винаги е внасяла колорит и възхищение у различните народи, проповядвала е мир и веселие. Чрез богатия си фолклор ромите винаги успяват да докоснат всяко едно сърце, независимо от какъв произход е и какъв език говори.
В началото на 21 век Европейският съюз отваря своите граници за всички нас и ни приема такива, каквито сме. Всички ние трябва да осъзнаем, че Европа е нашият нов дом, за който трябва да се грижим и опазваме и който постоянно да модернизираме.
Всеки ден имаме възможност да откриваме нови възможности за лична реализация и когато попаднем на точната, трябва да съумеем да се възползваме максимално от нея. Чрез различните институции на Европейския съюз имаме тази възможност – да се научим да живеем и работим в нашата нова Европа.  
Вярвам, че всеки млад човек като мен има желание да опознае живота на своите връстници от различните държави. Обмяната на опит би помогнала на всички нас да осъзнаем своите предимства и недостатъци и да продължим своето развитие в положителна насока. Всички ние имаме потенциал, който чака да бъде реализиран, който ще ни даде възможност да изградим успешна кариера, която от своя страна ще ни осигури обществено признание.
  В света на бизнеса всичко се променя с голяма скорост и конкуренцията е жестока, затова е нужно да има постоянен процес на усвояване на нови знания, умения и идеи.
Всички ние трябва да престанем да се разделяме по етнически или религиозни черти. Целта на човечеството трябва да бъде един народ за единна Европа. Точно по този начин бихме могли да усвоим нови идеи и похвати, които да ни помогнат по пътя на изграждане на нашата Европа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар